Provera individualne obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

Petak, 30.6.2023 | Obuka
U Centru za obuku kopnene vojske ove nedelje je realizovana provera obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „mart 2023“ kojima prvi period obučavanja traje četiri meseca.

Proveri su pristupili vojnici roda oklopnih jedinica i vojnopolicijskih i izviđačkih specijalnosti, kojima zbog specifičnosti i kompleksnosti vojničkih dužnosti za koje se osposobljavaju individualna obuka traje mesec dana duže. Oni su prethodno prošli sve sadržaje individualne taktičke obuke, rukovanje ličnim i naoružanjem roda, realizovali su sva programska gađanja i proveru fizičkih sposobnosti, kako bi spremni dočekali proveru obučenosti.

Na proveri, koja je realizovana na poligonima i u kasarni, vojnici su, u skladu sa svojim specijalnostima, praktično rešavali taktičke i vatrene zadatke i pokazali stečena znanja za rad na sredstvima i opremi oklopnih, odnosno izviđačkih i vojnopolicijskih jedinica Vojske Srbije.

Uspešan završetak ispita osposobljenosti rezultat je posvećenosti i zalaganja vojnika tokom obučavanja i pokazatelj da je obuka dobro planirana i izvedena. U nastavku vojnicima sledi kolektivna obuka u jedinicima Vojske Srbije, gde će biti u prilici da nadograde stečena znanja i aktivno učestvuju u realizaciji svakodnevnih zadataka.

Povezane vesti