Obuka vojnih policajaca za protivteroristička dejstva

Četvrtak, 6.4.2023 | Obuka
Pripadnici jedinica vojne policije iz sastava Kopnene vojske obučavaju se u rejonima mirnodopskih lokacija za izvođenje borbenih dejstava u protivterorističkim operacijama.

Reč je o najkomleksnijoj vrsti borbenih aktivnosti na kojima se mogu angažovati jedinice vojne policije Vojske Srbije, pa se ovom segmentu obuke pridaje posebna pažnja. Cilj je da vojni policajci i jedinice budu adekvatno osposobljeni za uspešno rešavanje visokorizičnih zadataka koje sa sobom nose protivteroristička dejstva.

Tokom obučavanja, po zadatim supozicijama, uvežbavaju se taktike i procedure koje se primenjuju u blokadi i uništenju terorističke grupe uz upotrebu žive sile, službenih pasa i specijalnih vozila, a akcenat je na timskom radu i koordinisanom postupanju svih pripadnika jedinice, što je ključni preduslov za uspešnu realizaciju ovih zahtevnih zadataka.

Protivteroristička obuka je samo jedan od segmenata obučavanja koje se u jedinicama vojne policije izvodi tokom cele godine, a njenom uspešnom realizacijom obezbeđuje se zahtevana sposobnost profesionalnog sastava da efikasno izvrši zakonom, drugim propisima i naređenjima komandanata date poslove i zadatke u svim uslovima.
Ključne reči

Povezane vesti