Završetak usavršavanja 6. klase VSBO

Četvrtak, 8.6.2017 | Aktuelnosti

Polaznicima 6. klase Visoke škole bezbednosti i odbrane, najvišeg nivoa usavršavanja u sistemu vojnog školstva, danas su uručena uverenja o uspešno završenom usavršavanju.

Svečanosti u prostorijama te ustanove prisustvovali su ministar odbrane Zoran Đorđević, državni sekretar Nenad Nerić, pomoćnik ministra za ljudske resurse Miloš Janković, rektor Univerziteta odbrane general-major Mladen Vuruna i načelnik Vojne akademije, general-major Goran Zeković, kao i mentori.  

Uverenja polaznicima 6. klase uručio je ministar Đorđević, koji im je zaželeo mnogo uspeha u daljem radu. 

Načelnik VSBO pukovnik dr Goran Župac, podsetio je da su u klasi bila dva ministra, gradonačelnik Beograda, četiri državna službenika, šest oficira Vojske Srbije i po jedan iz oružanih snaga Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 

–  U proteklih pet meseci pokazali su da poseduju ljudske i profesionalne kvalitete dostojne najvišeg nivoa usavršavanja, organizovanog za potrebe sistema bezbednosti jedne zemlje – rekao je pukovnik Župac i dodao da su za polaznike organizovani susreti sa najvišim predstavnicima ministarstava, načelnikom Generalštaba Vojske Srbije i direktorima službi bezbednosti, a da je u ulozi predavača bilo više od dvadeset univerzitetskih profesora. On je istakao da su u završnom danu petorica polaznika predstavili svoje završne radove, kako bi pripadnici sistema odbrane imali priliku da steknu uvid u teme kojima se bavila 6. klasa u proteklih pet meseci.

Visoke studije bezbednosti i odbrane organizacijska su celina u Školi nacionalne odbrane u kojoj se jednom godišnje realizuje najviši nivo usavršavanja oficira i državnih službenika. Polaznici tih studija su visoki funkcioneri ministarstava i agencija Vlade Republike Srbije, Narodne skupštine Srbije kao i drugih država iz regiona. 

Osnovni cilj usavršavanja, koje traje 21 nedelju, je obrazovanje i priprema polaznika za preuzimanje visokih dužnosti u sistemu nacionalne bezbednosti.

Povezane vesti