Godišnja analiza logističke podrške Vojske Srbije

Četvrtak, 2.3.2017 | Aktuelnosti

U Domu Garde na Topčideru danas je održana analiza logističke podrške Vojske Srbije za 2016. godinu, na kojoj je prisustvovao načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, sa saradnicima.

U Domu Garde na Topčideru danas je održana analiza logističke podrške Vojske Srbije za 2016. godinu, na kojoj je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa saradnicima, a kojom je rukovodio načelnik Uprave za logistiku brigadni general Željko Ninković.

Skup je započeo minutom ćutanja zbog nesreće koja se dogodila u TRZ Kragujevac u kojoj je život tragično izgubio potpukovnik Miroslav Perišić. 

U uvodnom obraćanju, general Ninković istakao je značaj logističke podrške i uticaj na izgradnju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije. 

Na današnjoj analizi je posebno istaknuto da su logističke jedinice Vojske Srbije tokom 2016. godine obezbedile neprekidnost realizacije svih logističkih zadataka, kao i da je u vremenu velikih izazova unapređeni pristup rešavanju logističkih zahteva komandantima svih jedinica pružio mogućnost nesmetanog i bezbednog izvršavanja zadataka. 

Takođe, moglo se čuti da su ograničenja koja se ogledaju kroz finansijski i materijalni aspekt, uspešno prevazilažena dobrom organizacijom rada i kreativnom primenom postojećih zakona i propisa.

Konstatovano je i da je uspešnost i spremnost kompletnog logističkog sistema Vojske Srbije u 2016. godini višestruko potvrđena kroz brojne vežbe i izvršavanje zadataka na obezbeđenju državne granice i Kopnene zone bezbednosti. 

Povezane vesti