Završen prvi Viši kurs za podoficire

Petak, 6.12.2013 | Obuka

U Centru za obuku i usavršavanje podoficira danas je završen prvi Viši kurs za podoficire, koji je sa uspehom savladalo 14 podoficira iz svih sastava Vojske Srbije. Polaznici kursa osposobljeni su za izvršavanje individualnih i kolektivnih zadataka na podoficirskim dužnostima komandira prvog odeljenja (zamenika komandira voda) i dužnostima u komandi čete-bataljona.

U Centru za obuku i usavršavanje podoficira danas je završen prvi Viši kurs za podoficire, koji je sa uspehom savladalo 14 podoficira iz svih sastava Vojske Srbije.

Polaznici kursa osposobljeni su za izvršavanje individualnih i kolektivnih zadataka na podoficirskim dužnostima komandira prvog odeljenja (zamenika komandira voda) i dužnostima u komandi čete-bataljona. Podoficiri su na kursu usavršili i specijalistička znanja i veštine stečene na Osnovnom kursu za podoficire, odnosno radom na formacijskim dužnostima u jedinicama a najbolje rezultate pokazao je vodnik Dragan Mijailović iz 25. bataljona vojne policije Garde.

Pomoćnik komandanta za obuku major Marić Vojkan istakao je da je za tri godine od postojanja Centra, više od 300 podoficira Vojske Srbije i 500 kandidata za podoficire prošlo neki od oblika usavršavanja.

Svečanom završetku kursa prisustvovali su predstavnici Uprave za ljudske resurse Generalštaba Vojske Srbije i Komande za obuku, kao i pripadnici Centra za obuku i usavršavanje podoficira.

Povezane vesti