Intenzivna obuka deklarisanih jedinica vojne policije

Utorak, 11.8.2020 | Obuka
Na bazi „Jug“ i poligonu „Borovac“ u toku je realizacija intenzivnog perioda obuke deklarisanog voda vojne policije iz sastava Petog bataljona vojne policije koji se osposobljava za dostizanje zahtevanog nivoa operativnih sposobnosti za učešće u multinacionalnim operacijama prema NATO programu „Koncept operativnih sposobnosti“. 

Reč je o obuci tokom koje se primenjuju definisane taktike, tehnike i procedure kojima se ostvaruje interoperabilnost snaga iz različitih zemalja i omogućava uspešno izvršavanje zadataka u multinacionalnim operacijama.

Pripadnici voda vojne policije, tokom ovog dela obuke, uvežbavaju realizaciju složenih taktičkih zadataka koji ih mogu očekivati u multinacionalnim operacijama, kao što su obezbeđenje kontrole masovnog okupljanja, uspostavljanje kontrolnih punktova, patroliranje, blokade i pretrage terena. 

Do sada su pripadnici voda vojne policije, u okviru perioda intenzivnog obučavanja, izveli pripremna gađanja iz ličnog i kolektivnog naoružanja, kao i sadržaje individualne obuke, a sve u cilju pripreme za proveru obučenosti i spremnosti koja ih očekuje u narednom periodu.

Povezane vesti