General Ninković sa vojnim predstavnicima Rumunije

Ponedeljak, 6.8.2018 | Međunarodna saradnja

Novoimenovani izaslanik odbrane Rumunije u Beogradu pukovnik Lovin Šerban predstavljen je danas u Ministarstvu odbrane i Generalštabu Vojske Srbije.

Načelnik Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Željko Ninković primio je danas u Beogradu odlazećeg i novoimenovanog izaslanika odbrane Rumunije u našoj zemlji pukovnike Leontina Ilijea i Lovina Šerbana.

U razgovoru sa pukovnicima rumunske vojske general Ninković je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom vojski Srbije i Rumunije, pre svega na zajedničkim vežbama, a bilo je reči i o mogućnostima za uspostavljanje vojnotehničke saradnje.

General Ninković je izrazio uverenje da će pukovnik Šerban nastaviti stopama svog prethodnika, koji je kao doajen vojnodiplomatskog kora u našoj zemlji dao značajan doprinos uspostavljanju kvalitetnije saradnje Ministarstva odbrane sa svim izaslanicima odbrane akreditovanim u Srbiji.

Pukovnik Lovin Šerban je danas predstavljen i u Vojnoobaveštajnoj agenciji i Upravi za međunarodnu vojnu saradnju Ministarstva odbrane.

Povezane vesti