Završeno Sportsko prvenstvo Generalštaba

Petak, 2.6.2017 | Sport u Vojsci

U kasarni „Dedinje“ u Beogradu, danas je održano svečano zatvaranje Sportskog prvenstva Generalštaba Vojske Srbije, kome su prisustvovali predstavnici uprava Generalštaba i predstavnici jedinica

U kasarni „Dedinje“ u Beogradu, danas je održano svečano zatvaranje Sportskog prvenstva Generalštaba Vojske Srbije, kome su prisustvovali predstavnici uprava Generalštaba Vojske Srbije i predstavnici jedinica.

Prvo mesto na šestom Sportskom prvenstvu Generalštaba zauzela je ekipa Uprave vojne policije, drugo mesto pripalo je ekipi Generalštaba, dok je Garda zauzela treće mesto.

Najbolji pojedinac u vojnom višeboju kao i na prethodnom prvenstvu bio je stariji vodnik prve klase Miroslav Lacković iz ekipe Uprave vojne policije, najbolji strelac u disciplini pištolj je major Ivan Tanacković, dok je u disciplini pištolj zlatnu medalju osvojio major Predrag Veličković.

U konkurenciji dama najbolja u disciplini puška je poručnik Nevena Jovanović iz Uprave vojne policije, a u disciplini pištolj zastavnik Irena Ognjanović iz ekipe Garde.

Nakon uručenja pobedničkog pehara ekipi Uprave vojne policije, prvenstvo je svečano zatvorio načelnik Uprave za operativne poslove Generalštaba brigadni general Duško Žarković, koji je tom prilikom naglasio značaj učešća na sportskim prvenstvima kao i predstojeću selekciju takmičara koji će biti deo ekipe Generalštaba za Sportsko prvenstvo Vojske Srbije 2018. godine. Pored toga, pohvalio je pripadnike Garde za obezbeđenje optimalnih uslova i dobru organizaciju sportskog prvenstva.

Povezane vesti