Stacionarno logorovanje jedinica Treće brigade

Sreda, 23.7.2014 | Obuka

Jedinice Treće brigade Kopnene vojske završile su juče trinaestodnevno stacionarno logorovanje na intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“. Nakon višemesečnog uvežbavanja u kasarnama i na poligonima za obuku u Zaječaru, Nišu i Kuršumliji, oko 600 pripadnika 31. pešadijskog, 36. tenkovskog i 37. mehanizovanog bataljona izveli su taktičke vežbe.

Jedinice Treće brigade Kopnene vojske završile su juče trinaestodnevno stacionarno logorovanje na intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“.

Nakon višemesečnog uvežbavanja u kasarnama i na poligonima za obuku u Zaječaru, Nišu i Kuršumliji, oko 600 pripadnika 31. pešadijskog, 36. tenkovskog i 37. mehanizovanog bataljona izveli su taktičke vežbe odeljenja, četa i bataljona i gađanja iz ličnog i kolektivnog naoružanja.

Starešine i vojnici pokazali su svoju umešnost u gađanju iz tenka M-84, oklopnog transportera, minobacača 120 i 82 milimetara i pušaka i mitraljeza, postigavši odlične i vrlo dobre rezultate.

Realizacijom taktičke vežbe „Timok“, pripadnici 31. pešadijskog bataljona pokazali su zavidan stepen obučenosti prilikom rešavanja zadataka u izvođenju napadne operacije. Istovremeno, pripadnici 37. mehanizovanog bataljona su izveli taktičku vežbu „Toplica“, na kojoj je posebna pažnja posvećena radnjama u pripremi, organizovanju i izvođenju odbrane i protivnapada.

Komandant logorskog prostora, ujedno i rukovodilac bataljonskih vežbi potpukovnik Lazar Knežević, pomoćnik komandanta za operacije u Trećoj brigadi, istakao je da je boravak na terenu bio dobro organizovan.

— Izvođenjem ovakvih i sličnih vežbi omogućuje se povećanje operativnih sposobnosti jedinica.  Posebno želim da pohvalim zalaganje i motivisanost svih učesnika, jer su napor i uloženi trud koji su pokazali, primer savesnog i odgovornog pristupa izvršavanju zadataka— rekao je potpukovnik Knežević.

Realizaciju vežbi i stacionarno logorovanje pratili su komandant Treće brigade brigadni general Želimir Glišović i njegov zamenik pukovnik Predrag Grbić.

Povezane vesti