Obuka profesionalnih vojnika službe telekomunikacija

Četvrtak, 20.8.2020 | Obuka
U Centru za obuku veze i informatike u Gornjem Milanovcu u toku je obuka u rukovanju uređajima i sistemima telekomunikacija sa profesionalnim vojnicima iz jedinica Vojske Srbije koji se obučavaju za dužnost i dopunsku specijalnost. 

U toku šestonedeljne obuke profesionalni vojnici se obučavaju za rad na uređajima koji su u operativnoj upotrebi u jedinicama Vojske Srbije, i kroz praktičan rad na postavljanju elemenata telekomunikacionih stanica, osposobljavaju se za dužnosti poslužioca u okviru posluga na sistemima telekomunikacija.

U obuci se koriste savremena telekomunikaciono-informatička sredstva koja omogućavaju pravovremen i kvalitetan prenos informacija i komandovanje snagama, uz odgovarajući stepen zaštite tajnih podataka i minimalan rizik od protivdejstva neprijatelja. Posebna pažnja poklanja se postavljanju i premeštanju pokretnog telekomunikacionog i informatičkog centra, što je radnja koja se uvežbava do savršenstva.

Profesionalne vojnike u završnom delu obuke očekuje višednevna vežba na terenu, kada će biti izvedene najsloženije i najzahtevnije teme predviđene za realizaciju u jedinicama službe telekomunikacija. 

Povezane vesti