General Diković primio delegaciju sanitetske službe Vojske Srbije

Četvrtak, 26.7.2018 | Aktivnosti NGŠ

Povodom Dana sanitetske službe, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković primio je danas delegaciju te službe Vojske Srbije.

U susret 30. julu — Danu sanitetske službe, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković primio je danas u Beogradu delegaciju te službe, koju je predvodio načelnik Uprave za vojno zdravstvo pukovnik Uglješa Jovičić.

General Diković je vojnim medicinarima čestitao praznik i odao im priznanje na postignutim rezultatima u brojnim oblastima vojnog zdravstva, od preventivne medicine i lečenja, do farmacije, obrazovanja i naučnoistrživačkog rada.

Današnjem prijemu u Generalštabu Vojske Srbije prisustvovali su načelnici uprava za logistiku i ljudske resurse brigadni general Željko Ninković i pukovnik Savo Iriškić, a u delegaciji sanitetske službe bio je i zastupnik načelnika Vojnomedicinske akademije, načelnik Klinike za očne bolesti VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević. 

Dan sanitetske službe Vojska Srbije proslavlja 30. jula u spomen na isti datum 1839. godine, kada je ukazom postavljen prvi štabni doktor — načelnik saniteta po sadašnjoj terminologiji — što je prvi zvanični dokument o radu vojne sanitetske službe.

Povezane vesti