Počela komandno-štabna vežba „Grom 2017“

Sreda, 25.10.2017 | Obuka

Uzbunjivanjem snaga za komandovanje snagama za reagovanje Vojske Srbije, u noćnim satima 24. oktobra, na više lokacija na teritoriji Republike Srbije, počela je komandno-štabna vežba „Grom 2017“.

Uzbunjivanjem snaga za komandovanje snagama za reagovanje Vojske Srbije, u noćnim satima 24. oktobra, počela je komandno-štabna vežba „Grom 2017“.

Vežba se do 26. oktobra izvodi na mirnodopskim i vežbovnim lokacijama snaga za komandovanje, na svim nivoima komandovanja, na više lokacija na teritoriji Republike Srbije.

Vežbom se proveravaju, uvežbavaju i izgrađuju sposobnosti snaga za komandovanje u uspešnom i efikasnom komandovanju, provođenju procesa operativnog planiranja i efikasnom vođenju operacija, uz brzo i organizovano posedanje i premeštanje komandnih mesta.

Prema rečima rukovodioca vežbe pukovnika Željka Tramošljike iz Združene operativne komande Generalštaba, cilj vežbe je da se još jednom proveri i unapredi uvežbanost snaga za komandovanje snagama za reagovanje u posedanju komandnih mesta i unapredi sposobnost komandovanja.

– Vežba obuhvata izvršavanje radnji i postupaka snaga za komandovanje snagama za reagovanje na svim nivoima, kako na strategijskom tako i na operativnom i taktičkom nivou, što predstavlja integraciju obučavanja i unapređenje sposobnosti na svim nivoima – rekao je pukovnik Tramošljika.

Na vežbi učestvuje deo Generalštaba Vojske Srbije, Komande Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Komande za obuku, Garde i njima neposredno potčinjeni sastavi namenjeni za podršku i obezbeđenje. 

Povezane vesti