Trenažna gađanja ciljeva u vazduhu

Utorak, 8.9.2020 | Obuka
Pripadnici artiljerijsko-raketnih jedinica realizuju na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ trenažna gađanja na ciljeve u vazdušnom prostoru iz „strele 2M“ i preobuku jedinica i gađanja iz sistema PASARS.

Obuka se realizuje u okviru priprema za kontrolno-trenažna gađanja, nakon čega slede bojeva gađanja na poligonima „Pasuljanske livade“ i „Nikinci“.

Na lakom prenosnom raketnom sistemu malog dometa „strela 2M“ realizuje se obuka za dejstvovanje na stvarni cilj, dok je na hibridnom artiljerijsko-raketnom sistemu PASARS, koji je sredstvo u razvoju, u toku preobuka jedinica pred uvođenje sredstva u naoružanje Vojske Srbije.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas realizaciji obuke na aerodromu u Batajnici i tom prilikom istakao da se Vojska Srbije uvek priprema i da svakog dana neki od naših pripadnika izvode obuku, u skladu sa planovima i potrebama naše vojske.

Vojska Srbije, kako je naglasio ministar odbrane, oprema se novim naoružanjem i novim sredstvima, usvaja najnovija znanja i uči od drugih.

— Vojska Srbije ne gubi ni jednu svoju sposobnost i ništa što je u našem arsenalu nije vredno bacanja. Sve može biti iskorišćeno i sve može biti unapređeno i sve služi svrsi u Vojsci Srbije — zaključio je ministar Vulin.

Povezane vesti