Novi medicinski tim Vojske Srbije u misiji EU u CAR

Ponedeljak, 10.12.2018 | Aktuelnosti

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović razgovarao je s pripadnicima VS koji će biti angažovani u misiji EU za obuku bezbednosnih snaga Centralnoafričke Republike.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović razgovarao je danas s pripadnicima medicinskog tima Vojske Srbije koji će biti angažovan u Vojnoj misiji Evropske unije za obuku bezbednosnih snaga Centralnoafričke Republike (EUTM RCA).

General Mojsilović je u razgovoru sa šestočlanim medicinskim timom istakao značaj učešća u ovoj misiji za našu vojsku i državu i izrazio uverenje da će oni, kao i njihovi prethodnici u misiji, savesno i odgovorno izvršavati sve zadatke i dostojno predstavljati Srbiju i njenu vojsku.

Zadatak našeg tima, u čijem su sastavu lekar i pet medicinskih tehničara, narednih šest meseci, koliko će biti angažovani u misiji, biće ambulantno lečenje povređenih i obolelih pripadnika misije i obuka bezbednosnih snaga Centralnoafričke Republike.

Vojska Srbije je u ovoj misiji EU u Centralnoafričkoj Republici angažovana od 15. decembra 2016, kada su u misiju upućeni četvoročlani medicinski tim prvog nivoa i dvočlani tim za hitnu medicinsku pomoć. Sada je tamo angažovano sedam pripadnika Vojske Srbije – šef sanitetske službe u misiji, ujedno savetnik komandanta za medicinska pitanja, i medicinski tim koji čine lekar i pet medicinskih tehničara.

Povezane vesti