Seminar o zajedničkoj obuci oficira i podoficira u Austriji

Sreda, 24.10.2018 | Obuka

U Centru za obuku i usavršavanje podoficira u Pančevu ove nedelje se održava seminar o zajedničkoj obuci oficira i podoficira po modelu obuke u vojsci Austrije.

Na seminaru pod nazivom „Zajednička obuka oficira i podoficira – model obuke u Oružanim snagama Republike Austrije“ učestvuju predstavnici Vojne akademije, Komande za obuku, Centra za obuku i usavršavanje podoficira i austrijske  vojske.

Pukovnik Gerhard Kren je prvog dana seminara predstavio model zajedničke obuke oficira i podoficira u vojsci Austrije, te misiju i organizacionu strukturu austrijske Podoficirske akademije.

Pukovnik Željko Čobić iz Komande za obuku, potpukovnik Milorad Petronijević iz Vojne akademije i komandant Centra za obuku i usavršavanje podoficira major Saša Puač predstavili su sastave iz kojih dolaze i njihovu ulogu u školovanju i obuci oficira i podoficira.

Učesnici seminara će razgovarati o modelu zajedničke obuke oficira i podoficira, organizaciji i mogućnostima primene određenih rešenja na usavršavanje podoficira u Vojsci Srbije. Jedan od ciljeva seminara je i sagledavanje mogućnosti razvoja novog koncepta popune podoficirskog kadra neposrednim prijemom kandidata iz građanstva.

Povezane vesti