Primena iskustava u borbi sa kovidom u obuci jedinica ABHO

Utorak, 14.7.2020 | Obuka
Jedinice atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije implementirale su u redovnu obuku iskustva u sprečavanju širenja zarazne bolesti kovid 19, stečena tokom samostalnog i angažovanja sa pripadnicima ABHO Oružanih snaga Ruske Federacije.

I pored toga što je otpočelo ponovno angažovanje jedinica Vojske Srbije na suzbijanju kovida 19, u bataljonu ABHO iz sastava Kopnene vojske u Kruševcu ne prestaje redovna obuka posluga i odeljenja za dekontaminaciju, u okviru priprema za naredna angažovanja.

Svakodnevno se uvežbavaju radnje i postupci za biološku dezinfekciju ljudi i pokretnih stvari, usvajaju se nova znanja i vrše pripreme za što efikasnije delovanje. Akcenat je na uvežbavanju dezinfekcije unutrašnjosti objekata, usavršvanju metodologije rada i primeni mera zaštite od kontaminacije virusom. 

Istovremeno, odeljenja za dekontaminaciju uvežbavaju rad na dezinfekciji putnih komunikacija i javnih površina uz upotrebu automobila-cisterne za dekontaminaciju i uređaja za dekontaminaciju novije generacije, i proverava se i priprema zaštitna oprema kojom se vrši potpuna izolacija angažovanih pripadnika jedinice.  
Ključne reči

Povezane vesti