Uspešan nastup pripadnika MO i VS na trejl trci „Kopaonik 2018“

Ponedeljak, 30.7.2018 | Sport u Vojsci

Na Kopaoniku je u subotu, održana tradicionalna trejl trka „Kopaonik 2018“, u kojoj je nastupilo blizu 500 takmičara iz Srbije i inostranstva među kojima su i ove godine uspešne nastupe imali pripadnici MO i VS.

Na Kopaoniku je u subotu 28. jula održana tradicionalna trejl trka „Kopaonik 2018“, u kojoj je nastupilo blizu 500 takmičara iz Srbije i inostranstva, koji su se nadmetali na deonicama od 7 i 15 kilometara, među kojima su i ove godine uspešne nastupe imali pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Na izuzetno tehničko zahtevnim stazama Kopaonika, naši pripadnici su ostvarili zapažene rezultate.

Najuspešnija u pojedinačnoj konkurenciji u trci na 15 kilometara, bila je kapetan Nevena Jovanović iz „Kobri“, koja je osvojila drugo mesto u ukupnom plasmanu u ženskoj konkurenciji. U muškoj konkurenciji na istoj deonici zastavnik Igor Vuković iz „Kobri“ osvojio je četvrto mesto u ukupnom plasmanu (prvo mesto u starosnoj kategoriji), njegov kolega iz jedinice zastavnik Igor Sokolovski osvojio je sedmo mesto (treće mesto u starosnoj kategoriji), dok su pripadnici Treće brigade kopnene vojske, potporučnik Mladen Miljković i razvodnik Dragan Vučetić osvojili 20. i 29. mesto u ukupnom poretku. 

U trci na 7 kilometara u pojedinačnoj konkurenciji najuspešniji je bio kapetan Slobodan Ivković iz „Kobri“, koji je osvojio bronzanu medalju. U istoj trci njegove kolege iz jedinice su ostvarile dobre nastupe — vojni službenik Dušan Jakovljević osvojio je 11. mesto (drugo u starosnoj kategoriji), zastavnik Petar Inđić je ostvario plasman na 26. mesto (peto mesto u starosnoj kategoriji). U ženskoj konkurenciji vojni službenik Iva Kostović – Nikoliš iz Uprave za odnose sa javnošću zauzela je deveto mesto u ukupnom plasmanu(peto mesto u starosnoj kategoriji).
 
U trci parova pobedila je ekipa koji su činili major Milovan Milić i kapetan Siniša Savić iz Specijalne brigade.

Povezane vesti