Pripadnici Kopnene vojske na vežbi u Rusiji

Nedelja, 6.8.2017 | Obuka

Pripadnici 37. mehanizovanog bataljona, koji će do 11. avgusta učestvovati na taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem Zapadnog vojnog okruga Oružanih snaga Ruske Federacije, otputovali su noćas u Rusiju.

Pripadnici 37. mehanizovanog bataljona, koji će do 11. avgusta učestvovati na taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem Zapadnog vojnog okruga Oružanih snaga Ruske Federacije, otputovali su noćas u Rusiju.
 
Vežba u kojoj će učestvovati oko 70 pripadnika Kopnene vojske Vojske Srbije, izvodi se na poligonu „Kirilovski“, u Viborskom rejonu Lenjingradske vojne oblasti.
 
U prvoj fazi vežbe srpski vojnici će zadužiti tehniku, naoružanje, sredstva individualne zaštite i sredstava veze i izvršiti obuku na poligonu. Kasnije tokom vežbe oni će u sastavu bataljonske taktičke grupe uvežbavati izvođenje različitih izviđačkih dejstva u dodeljenoj zoni odgovornosti i uništavanje vazdušno-desantnih grupa neprijetelja.
 
Pored unapređenja nivoa obučenosti za izvršavanje namenskih zadataka, cilj vežbe jeste i jačanje interoperabilnosti dveju vojski.
 
Pripadnici Kopnene vojske Vojske Srbije biće jedini pripadnici stranih oružanih snaga na ovoj vežbi Oružanih snaga Ruske Federacije.

Povezane vesti