VOJSKA SRBIJE

Takmičenja jedinica...

Takmičenja jedinica Kopnene vojske u vojnim veštinama

31.08.2018 | Obuka U Kopnenoj vojsci juče su završena takmičenja u individualnim osnovnim vojnim veštinama roda pešadije, takmičenje izviđačkih jedinica, kao i takmičenje u individualnim specijalističkim i kolektivnim veštinama roda artiljerija (samohodna haubica).
Pripadnici Vojske...

Pripadnici Vojske Srbije na Velikogospojinskim danima u Novom Bečeju

25.08.2018 | Civilno-vojna saradnja Na ovogodišnjoj 25. manifestaciji Velikogospojinskih dana u Novom Bečeju, po treći put učestvovali su pripadnici Rečne flotile, uz njih po prvi put učešće su uzeli i pripadnici Prve brigade i Specijalne brigade.
Proslava Dana...

Proslava Dana rečnih jedinica i Dana Rečne flotile

06.08.2018 | Kultura i tradicija U Novom Sadu je danas održana svečanost povodom obeležavanja Dana roda rečnih jedinica Vojske Srbije i Dana Rečne flotile.
Komandant Kopnene...

Komandant Kopnene vojske primio delegaciju rečnih jedinica

06.08.2018 | Kultura i tradicija Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović primio je danas, u ime načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, delegaciju rečnih jedinica VS.
General Diković...

General Diković čestitao praznik rečnih jedinica i Rečne flotile

05.08.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković čestitao je praznik pripadnicima roda rečnih jedinica i Rečne flotile.
Lido i ove godine...

Lido i ove godine bliži građanima

27.07.2018 | Civilno-vojna saradnja Kao i prethodnih, i ove godine su pontoniri Prvog pontonirskog bataljona Rečne flotile iz garnizona Šabac postavili pontonski most koji premošćavanjem dunavskog rukavca spaja obalu Zemuna s Velikim ratnim ostrvom, odnosno omiljenim izletištem i dunavskom plažom Lido.
Vežba rečnih...

Vežba rečnih jedinica Srbije i Mađarske Gvozdeni mačak 2018

19.07.2018 | Obuka U saradnji sa Prvim pukom za razminiranje Oružanih snaga Mađarske, pripadnici Rečne flotile Vojske Srbije izveli su u Budimpešti od 16. do 19. jula vežbu „Gvozdeni mačak 2018“ (Iron Cat).
Nove smene...

Nove smene pripadnika VS u operacijama Evropske unije

12.07.2018 | Multinacionalne operacije Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas sa pripadnicima Vojske Srbije koji će od ovog meseca biti angažovani u operacijama Evropske unije u Somaliji i Maliju.
Obuka rezervnog...

Obuka rezervnog sastava Drugog pontonirskog bataljona

08.06.2018 | Obuka U dva ovogodišnja petnaestodnevna ciklusa obuku na vodnom nivou u Drugom pontonirskom bataljonu Rečne flotile prošao je veći broj pripadnika rezervnog sastava, a rezervisti su saglasni – i odziv na vojnu vežbu je patriotizam.
Nove smene u...

Nove smene u mirovnim operacijama u Somaliji i na Kipru

31.05.2018 | Multinacionalne operacije Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas sa pripadnicima naše vojske koji u junu odlaze na dužnosti u mirovnim operacijama na Kipru i u Somaliji.