Redovna obuka izviđačkih jedinica Kopnene vojske

Četvrtak, 10.8.2023 | Obuka
U okviru redovnog osposobljavanja u letnjim uslovima, izviđačke jedinice Kopnene vojske ove i prethodne nedelje realizovale su brojne sadržaje obuke usmerene na podizanje sposobnosti za realizaciju namenskih zadataka.

Na poligonima i u terenskim uslovima, izviđači su usavršavali tehnike borenja i prošli obuku za samostalnu ishranu u prirodi. Uvežbavali su upotrebu hladnog oružja, razoružavanje i neutralisanje protivnika i obučavali se da koriste biljni i životinjski potencijal prirode kao osnovni izvor hrane, što su aktivnosti od ključnog značaja prilikom realizacije zadataka u dubini neprijateljevog rasporeda.

Izviđače u narednom periodu očekuje trenaž za savlađivanje vodenih prepreka i rešavanje taktičkih zadataka u različitim okruženjima čime će ovaj ciklus obučavanja u letnjim uslovima biti zaokružen.

Obuka izviđačkih jedinica Kopnene vojske izvodi se tokom cele godine na različitim terenima i u svim uslovima u kojima se može očekivati njihovo angažovanje, čime se obezbeđuje visok nivo osposobljenosti ovih sastava za realizaciju zadataka obaveštajnog obezbeđenja snaga u operacijama.
Ključne reči

Povezane vesti