Taktička vežba bataljona vojne policije „Operacija 22“

Petak, 4.2.2022 | Obuka
Pripadnici bataljona vojne policije iz sastava Kopnene vojske realizovali su ove nedelje na poligonu „Rujnik“ kod Niša taktičku vežbu „Operacija 22“.
 
Na vežbi je, u uslovima približno realnim, uvežbavan rad komande i jedinica tokom planiranja, organizovanja i realizacije vojnopolicijskih zadataka u protivterorističkoj operaciji. Tokom višednevnih aktivnosti, provereno je i poznavanje načela upotrebe jedinica i sredstava vojne policije, kao i sadejstvo sa drugim snagama Vojske Srbije, strukturama sistema odbrane i činiocima civilnog okruženja.

Pripadnici jedinice su, uz upotrebu oklopnih borbenih vozila i službenih pasa, realizovali niz vojnopolicijskih zadataka, kao što su obezbeđenje komandnog mesta, bezbednosna zaštita lica, kontrola masovnog okupljanja, te lociranje i uništenje terorističkih, diverzantskih i pobunjeničkih grupa. Ostvareni rezultati govore o visokom nivou osposobljenosti za realizaciju zadataka za koje je namenjena jedinica.

Taktičke vežbe predstavljaju važan oblik praktične obuke u Vojsci Srbije, a njihovom realizacijom unapređuju se sposobnosti komandi i jedinica za izvršavanje dodeljenih misija i zadataka.
Ključne reči

Povezane vesti