Obuka vojnika u Prvoj brigadi kopnene vojske

Petak, 22.10.2021 | Obuka
U jedinicama Prve brigade kopnene vojske u toku je drugi period obučavanja vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „jun 2021“.

Nakon uspešno završene individualne obuke u Komandi za obuku vojnici više specijalnosti u okviru roda pešadije osposobljavaju se za izvršenje kolektivnih zadataka u sastavu odeljenja, voda i čete. 

U ovom periodu obučavanja težište je na uvežbavanju taktičkih radnji i postupaka u odbrani i napadu, kretanja na nepoznatom terenu uz orijentaciju u prostoru i savlađivanje različitih vrsta prepreka, te realizaciji vežbi sa minsko-eksplozivnim sredstvima i programskih gađanja iz naoružanja roda pešadije.

Tokom kolektivne obuke vojnici pokazuju veliku posvećenost i aktivno su uključeni u život i rad jedinica kroz realizaciju različitih namenskih zadataka. Visok nivo zainteresovanosti za obuku, praćen dobrim uslovima za obučavanje doprinosi da se veliki broj vojnika po završetku služenja vojnog roka prijavljuje za nastavak vojničke karijere u svojstvu profesionalnog vojnika.

Povezane vesti