Obuka na modernizovanom sistemu za protivvazduhoplovna dejstva

Petak, 13.1.2023 | Obuka
U artiljerijsko-raketnim divizionima za protivvazduhoplovna dejstva u brigadama Kopnene vojske realizuje se intenzivna obuka za borbenu uptorebu modernizovanog protivavionskog sistema 40 mm „bofors“.

U skladu sa programom i zacrtanim standardima obučavanja, posluge ovog sistema se osposobljavaju za realizaciju širokog spektra zadataka na zaštiti jedinica Kopnene vojske u borbenim operacijama, kao i odbrani važnih objekata i instalacija od dejstva iz vazdušnog prostora.

Akcenat je na uvežbavanju taktičkih radnji i postupaka koje se primenjuju u borbi protiv bespilotnih letelica, borbenih helikoptera, krstarećih raketa, niskoletećih aviona, kao i prilikom izvođenja dejstava po ciljevima na zemlji.

Modernizacijom protivavionskog sistema 40 mm „bofors” značajno su unapređeni zaštita posluge, mobilnost i brzina pripreme za vatreno dejstvo, a time i ukupne manevarske i vatrene sposobnosti artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva Vojske Srbije za brzo i efikasno izvršavanje namenskih zadataka u napadnim i odbrambenim operacijama.

Povezane vesti