Trenaž ronilaca u Rečnoj flotili

Sreda, 26.6.2013 | Obuka

Pripadnici Ronilačke čete Rečne flotile izveli su danas u kasarni „Aleksandar Berić“ i na delu Dunava kod Novog Sada trenaž, koji je obuhvatio niz zahtevnih radnji na vodi i pod vodom.

Pripadnici Ronilačke čete Rečne flotile izveli su danas u kasarni „Aleksandar Berić“ i na delu Dunava kod Novog Sada trenaž koji je obuhvatio niz zahtevnih radnji na vodi i pod vodom.

Ronjenje u ronilačkoj pari, vožnja čamca, korišćenje podvodnog lifta za podizanje tereta iz vode, rad sredstvima za podvodno pronalaženje objekata (sonarom i magnetometrom) i kondiciranje u barokomori na simuliranim dubinama preko 40 metara, samo su neke od aktivnosti koje su uvežbavali ronioci Rečne flotile.

Trenažom je rukovodio stariji vodnik prve klase Boban Đoković, instruktor ronjenja, dok je barokomorom rukovao zastavnik Siniša Maravić, komandir odeljenja za obezbeđenje ronjenja.

Pored trenaža ronilaca Rečne flotile, izvršeno je i kondiciranje ronilaca, pripadnika drugih jedinica Vojske Srbije, uglavnom ronilačkog zvanja četvrte i pete kategorije. Za njih je ronjenje tek deo složeen obuke, a danas su kondicirani u zaronu u struji i orijentaciji i pretraživanju pod vodom.
Ključne reči

Povezane vesti