Provera specijalističke obučenosti vojnika

Petak, 29.12.2023 | Obuka
U Centru za obuku kopnene vojske ove nedelje je realizovana provera individualne obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „septembar 2023“ kojima prvi period obučavanja traje četiri meseca.

Proveri su pristupili vojnici roda oklopnih jedinica i vojnopolicijskih i izviđačkih specijalnosti u okviru roda pešadije, kojima zbog specifičnosti i kompleksnosti vojničkih dužnosti za koje se osposobljavaju individualna obuka traje mesec dana duže.

Vojnici su prethodno prošli sve sadržaje individualne taktičke obuke, osposobili se za rukovanje ličnim i naoružanjem roda i realizovali sva programska gađanja i proveru fizičkih sposobnosti.

U skladu sa svojim specijalnostima, vojnici su tokom provere praktično rešavali taktičke i vatrene zadatke, pokazavši pritom visok nivo usvojenih znanja i veština za realizaciju individualnih taktičkih i vatrenih zadataka.

Uspešan završetak ispita osposobljenosti rezultat je posvećenosti i zalaganja vojnika tokom obučavanja i pokazatelj da je obuka dobro planirana i izvedena. U nastavku sledi kolektivna obuka u oklopnim, odnosno vojnopolicijskim i izviđačkim jedinicama Vojske Srbije, gde će vojnici biti u prilici da nadograde stečena znanja i aktivno učestvuju u realizaciji svakodnevnih zadataka.

Povezane vesti