General Diković s polaznicima Visokih studija bezbednosti i odbrane

Ponedeljak, 11.6.2018 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obratio se danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu polaznicima 7. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane.

General Diković je polaznicima VSBO govorio o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji, savremenim izazovima, rizicima i pretnjama po bezbednost, doprinosu Republike Srbije unapređenju bezbednosti, kao i pravcima daljeg razvoja Vojske Srbije.

Načelnik Generalštaba je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da razgovara s polaznicima najvišeg nivoa usavršavanja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, a posebno se interesovao za utiske predstavnika drugih institucija u sistemu nacionalne bezbednosti i iskustvima pripadnika stranih oružanih snaga.

General Diković je istakao da je, uz stečena znanja, najveća vrednost ovog školovanja razmena mišljenja i iskustava o najznačajnijim pitanjima u domenu nacionalne bezbednosti i da će im znanja i informacije koje su ovde dobili pomoći da pravovremeno donose odluke koje su u najboljem interesu građana Srbije, odnosno građana zemalja iz kojih dolaze. 

Razgovoru sa polaznicima VSBO prisustvovovao je i rektor Univerziteta odbrane general-major Mladen Vuruna.

Visoke studije bezbednosti i odbrane predstavljaju organizacijsku celinu u Školi nacionalne odbrane, u kojoj se jednom godišnje, u trajanju od 21 nedelje, realizuje najviši nivo usavršavanja oficira i državnih službenika Ministarstva odbrane. Polaznici VSBO su visoki funkcioneri drugih ministarstava i agencija Vlade Republike Srbije, kao i pripadnici oružanih snaga drugih država regiona i sveta.

Povezane vesti