Kruševac pobednik petog Sportskog prvenstva Komande za obuku

Četvrtak, 20.6.2013 | Sport u Vojsci

Dodelom priznanja najboljima, danas je u valjevskoj kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ završeno peto Sportsko prvenstvo Komande za obuku.

Dodelom priznanja najboljima, danas je u valjevskoj kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ završeno peto sportsko prvenstvo Komande za obuku.

Tokom prethodna tri dana, pripadnici tog sastava takmičili su se u streljaštvu, vojnom višeboju, orijentiringu, atletici, malom fudbalu, odbojci i dzudou.

Sveukupni ekipni pobednik takmičenja je ekipa Kruševca.

Zatvarajući prvenstvo, komandant Komande za obuku, general-major Đokica Petrović izrazio je zadovoljstvo jer je, posle jednogodišnje pauze, Komanda za obuku nastavila tradiciju sportskog i viteškog duha.

– Postignuti su rezultati koji to potvrđuju, a ono što je razlika u odnosu na raniji period jeste ravnopravno učešće naših pripadnica, koje su u nekim disciplinama i nadmašile svoje kolege – rekao je general Petrović, koji je posebno istakao postignute rezultate u vojnom višeboju, streljaštvu, orijentiringu i u atletici.

Čestitajući najboljima na postignutim rezultatima, komandant Komande za obuku kazao je da svi možemo biti ponosni što nije bilo povreda niti bilo kakvih događaja koji bi ugrozili odvijanje sportskog prvenstva.

Ekipa Pančevo bila je najbolja u vojnom višeboju, a njihove kolege iz Požarevca u streljaštvu. Leskovac je pobedio u orijentiringu, muška ekipa Beograda u atletici, dok je u istoj disciplini najbolji bio ženski tim ekipe Sombor. Beograd je bio najuspešniji u odbojci, a sveukupni pobednik Kruševac – u futsalu.

Pehar za fer-plej uručen je ekipi Sombora, dok je, na predlog Organizacionog odbora, komandant Komande za obuku, specijalno priznanje za izuzetan doprinos, dodelio gradu Valjevu.

Čast da spuštanjem zastave i formalno stavi tačku na peto sportsko prvenstvo Komande za obuku pripala je pobedniku u vojnom višeboju, poručniku Željku Petroviću iz Kruševca, dok su mu asistirali zastavnik Davor Budisavljević, pobednik u streljštvu iz automatske puške, i najbolji strelac iz pištolja, stariji vodnik Dejan Vukojević.

Zatvaranju prvenstva prisustvovali su članovi kolegijuma komandanta Komande za obuku, kao i komandanti centara i komandi za razvoj teritorijalnih brigada, pripadnici Vojske Srbije i gosti iz javnog života valjevskog kraja.

Povezane vesti