Završen Kurs za štabne oficire UN

Petak, 2.12.2016 | Multinacionalne operacije

U Centru za mirovne operacije danas je zatvoren Kurs za štabne oficire Ujedinjenih nacija, koji je pohađalo 26 slušalaca – 22 oficira Vojske Srbije, i po dva pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Oružanih snaga Mađarske.

Ovo je prvi put da se kurs realizuje nakon što je 2015. godine sertifikovan od strane Integrisane službe za obuku Ujedinjenih nacija.

Načelnik Centra za mirovne operacije pukovnik dr Milivoje Pajović je na ceremoniji zatvaranja kursa istakao da je cilj u potpunosti postignut dodajući da je Vojska Srbije sada bogatija za 22 oficira spremnih da odgovore na izazove koje donosi rad u štabovima i komandama mirovnih operacija na taktičkom i operativnom nivou.

Zatvaranju kursa su prisustvovali i zastupnik i zamenik komandanta Centra za operacije podrške miru Oružanih snaga Mađarske, koji su juče i danas boravili u poseti Centru za mirovne operacije.

Tokom posete mađarske delegacije razgovarano je o dosadašnjoj saradnji dvaju centara – koja je ocenjena kao odlična – i dogovoreni su konkretni koraci za proširenje te saradnje. Gostima iz Mađarske su predstavljene i aktivnosti i zadaci Centra za mirovne operacije.

Povezane vesti