VEK POBEDNIKA 1918-2018

Kurs RHB...

Kurs RHB dekontaminacija u Centru ABHO

17.09.2018 | Obuka U Centru ABHO u kruševačkoj kasarni „Car Lazar“ danas je počeo međunarodni kurs „Radiološko-hemijsko-biološka dekontaminacija“.
Međunarodni kurs iz...

Međunarodni kurs iz oblasti zaštite od hemijskog oružja u Centru ABHO

05.06.2017 | Međunarodna saradnja U Centru ABHO u Kruševcu počeo je dvanaesti međunarodni osnovni kurs iz oblasti zaštite od hemijskog oružja koji pohađaju učesnici 10 zemalja potpisnica Konvencije o zabrani upotrebe hemijskog oružja
Održan sastanak...

Održan sastanak Međunarodne ekspertske radne grupe ABHO

24.05.2017 | Međunarodna saradnja U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane u Kruševcu danas je održan petnaesti sastanak Međunarodne ekspertske radne grupe ABHO za implementaciju projekta „Regionalni Centar ABHO“.
Pripadnici Oružanih...

Pripadnici Oružanih snaga Mađarske na obuci u Centru ABHO

16.05.2017 | Međunarodna saradnja U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane u kasarni „Car Lazar“ u Kruševcu juče je počela petodnevna obuka pripadnika Oružanih snaga Mađarske sa realnim toksičnim hemikalijama.
Sastanak...

Sastanak međunarodne radne grupe za implementaciju projekta „Regionalni Centar ABHO“

20.05.2014 | Međunarodna saradnja U Centru za usavršavanje kadrova ABHO u Kruševcu danas je održan deveti sastanak međunarodne ekspertske radne grupe ABHO za implementaciju projekta „Regionalni Centar ABHO“. Sastanku su, pored naših predstavnika, prisustvovali predstavnici Albanije, Makedonije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.
Strani vojni...

Strani vojni predstavnici u Kruševcu

09.04.2014 | Aktuelnosti Strani vojni predstavnici akreditovani u Republici Srbiji boravili su danas u poseti Centru za usavršavanje kadrova ABHO i 246. bataljonu ABHO u Kruševcu. Komandant Centra za usavršavanje kadrova ABHO potpukovnik dr Ivan Lazarević predstavio je delokrug rada Centra i 246. bataljona ABHO i upoznao goste sa mogućnostima, aktivnostima i budućim planovima Regionalnog i Partnerskog centra za obrazovanje i obuku.
Sastanak za...

Sastanak za implemantaciju projekta „Regionalni centar ABHO“

28.11.2013 | Međunarodna saradnja U Centru za usavršavanje kadrova ABHO u Kruševcu danas je održan osmi sastanak međunarodne ekspertske radne grupe ABHO za implementaciju projekta „Regionalni centar ABHO“. Sastanku su prisustvovali predstavnici Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Članovi međunarodne ekspertske radne grupe ABHO razmotrili su stepen realizacije zadataka na implementaciji projekta.
Počeo međunarodni...

Počeo međunarodni kurs ABHO u Kruševcu

20.05.2013 | Međunarodna saradnja U Centru za usavršavanje kadrova atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije u Kruševcu, danas je počeo međunarodni kurs „Radiološko, hemijska, biološka dekontaminacija“. Kurs pohađa deset učesnika iz Austrije, Alžira, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Egipta, Makedonije i Crne Gore. Kurs je otvorio zastupnik komandanta Centra za usavršavanje kadrova ABHO potpukovnik dr Ivan Lazarević.
Poseta eksperata...

Poseta eksperata Centru za usavršavanje kadrova ABHO

16.05.2013 | Međunarodna saradnja U Centru za usavršavanje kadrova ABHO u Kruševcu danas je održan sastanak međunarodne ekspertske radne grupe ABHO za implementaciju projekta Regionalni centar ABHO. U radu ove grupe učestvovali su predstavnici Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Sastankom je predsedavao načelnik Grupe za obuku Centra za usavršavanje kadrova ABHO major mr Goran Eminović. Eksperti međunarodne...
Eksperti ABHO u...

Eksperti ABHO u Kruševcu

17.12.2008 | Međunarodna saradnja Predstavnici država članica Foruma za pomoć zemljama Jugoistočne Evrope posetili su Centar za usavršavanje kadrova ABHO u Kruševcu i upoznali se sa njegovim kapacitetima i mogućnostima za formiranje regionalnog centra ABHO.