Taktička vežba „Srpski štit“

Petak, 16.7.2021 | Obuka
U okviru provere spremnosti voda za zaštitu snaga za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu, u bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac“ realizovana je taktička vežba „Srpski štit“.

Na vežbi je proverena pripremljenost ove jedinice iz sastava Komande za obuku za izvršavanje namenskih zadataka u misiji, u uslovima koji su prilagođeni onima u zoni operacije.

Tokom vežbe praćeni su i ocenjivani postupci u slučaju napada na bazu, rad na stalnom kontrolnom punktu i osmatračkoj stanici, organizacija rada u bazi, postupci sa minsko-eksplozivnim sredstvima i rešavanje drugih zadataka.

Rezultati realizovane provere, prema definisanim standardima obuke koje jedinica treba dostigne, pokazali su da je ovaj kontingent Vojske Srbije u potpunosti spreman za angažovanje u mirovnoj operaciji u Libanu.

Vojska Srbije angažuje vod za zaštitu snaga u misiji Ujedinjenih nacija u Libanu od 2014. godine. Osnovni zadatak našeg voda, koji se nalazi u sastavu italijanskog kontingenta, je obezbeđenje baze u kojoj su smeštene snage Ujedinjenih nacija.

Povezane vesti